Intolerance na kvasnice
Pokud Vám test ukázal pozitivní výsledky na pekařské nebo pivovarnické droždí (kvasnice), pak je třeba je vyloučit zcela nebo snížit spotřebu kvasnic na minimum.
Pekařské a pivovarnické droždí představují 2 typy stejného organismu, a tedy lidé, kteří reagují na jedny, obvykle reagují i na druhé.
Droždí
Ze všech uvedených potravin je zřejmě nejtěžší vyloučit právě droždí, protože se skrývá v mnoha zpracovaných potravinách, tedy je skutečně důležité plánovat si jídelníček ještě předtím, než začnete s eliminační dietou na kvasnice.
Živé kvasinky se používají při přípravě a zpracování potravin, kde se přeměňuje cukr na oxid uhličitý a alkohol. Jsou dobrým zdrojem vitaminu B, avšak ten může být získán i z jiných potravin, jako je maso, ryby, obiloviny, ořechy a tmavá zelenina.
Abychom zajistili konzumaci stravy zbavené kvasnic, je třeba vyhnout se jejich přírodním zdrojem, stejně jako těm, které se do potravin přidávají jako přídatné látky. Omezení příjmu cukru ve stravě má také pozitivní účinek tím, že se zabrání růstu kvasinek v trávicím systému.
Náhrada za kvasnice
Vaše dotazy na kvasnice
Přečtěte si naše odpovědi na tyto otázky. Možná v nich najdete odpovědi, které i Vás zajímají.